5 voordelen van een hangmat naast het zwembad

Weergaven

Heb je al eens nagedacht over de combinatie van een hangmat en een zwembad? Dat is toch een perfecte combinatie voor totale ontspanning? In dit artikel geven we je 5 voordelen van een hangmat naast het (opblaasbare) zwembad en de ideale manier van het ophangen van jouw hangmat bij het zwembad.


hangmat zwembad tropilex

Redenen om een hangmat naast het zwembad te zetten

Het klinkt wellicht als een gevalletje van overbodige luxe, maar je mag jezelf ook wel eens een plezier doen toch? Hieronder lees je de 5 belangrijkste redenen om een hangmat naast het zwembad te zetten.


Relaxed opdrogen na het zwemmen

In de eerste plaats is een hangmat een fijne plek om op te drogen na het zwemmen. Waar een ligbed soms hard aanvoelt, is een hangmat heerlijk zacht. Een prima plekje om even in te dutten na het zwemmen. De hangmat wiegt je zo in slaap.


Een opengewerkte hangmat is verkoelend

Een groot gedeelte van onze hangmatten wordt gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Vooral katoen staat bekend om het feit dat het in de winter verwarmt en in de zomer verkoelt. Daarnaast is katoen ook ademend en het kan daardoor vocht goed opnemen. Toch raden we het niet aan om deze hangmatten helemaal te laten doorweken met water. Als oplossing hebben we ook opengewerkte hangmatten. Deze laten alle lucht door, waardoor het water op je rug erg verkoelend aanvoelt na een zwempartij. Een echte verademing in de hete zomer.


Gevoel van ultieme luxe

Ook komen een hangmat en een zwembad met een gevoel van ultieme luxe. Of het nu gaat om een opblaasbaar zwembad of een ‘echt’ zwembad in de grond, het doet je altijd denken aan vakantie. Op deze manier geeft jouw tuin je altijd een vakantiegevoel en dat is goed voor de ontspanning! Prik een bijzettafeltje in het gras en je hebt ook nog eens alles bij de hand, van een lekker bakje chips tot een fijne roman.


Weer eens wat anders dan een ligbed

Verder is een hangmat naast het zwembad ook weer eens wat anders dan het gewone ligbed. In de meeste gevallen ligt een hangmat een stuk comfortabeler tijdens het lezen van een boek of gedurende het middagdutje. En laat dat nou precies hetgeen zijn wat de meeste mensen het liefste doen naast zwemmen: lezen, zonnen en slapen.


Perfect voor het bruine kleurtje

Overigens is een hangmat ook perfect voor degenen die een bruiner kleurtje willen krijgen. Een hangmat wiegt je rustig heen en weer, waardoor je niet constant dezelfde schaduw op jouw lichaam hebt staan. Zo word je mooi egaal bruin terwijl je in de hangmat ligt.


Een hangmat naast het zwembad? Neem een hangmat standaard

Wanneer je een hangmat naast jouw zwembad wilt gaan zetten, is het aan te raden om te gaan voor een hangmat standaard. Er zijn diverse manieren om een hangmat op te hangen, zoals aan de muur, tussen bomen of met behulp van een standaard.

Het grote voordeel van een hangmat standaard is dat deze je vrijheid geeft. Je kan de hangmat op iedere gewenste plek neerzetten. Dus wil je opdrogen in de zon? Dan kan dat. En wil je even uit de zon en in de schaduw? Op dat moment verplaats je de hangmat eenvoudig naar een andere plaats. Dat gaat je met een andere ophangmethode niet lukken.


Op zoek naar een hangmat voor bij het zwembad?

Ben jij overtuigd van het luxueuze gevoel van een hangmat naast jouw zwembad? Neem dan eens een kijkje bij al onze hangmatten. Bij Tropilex hebben we een uitgebreide collectie hangmatten, van eenpersoonshangmatten tot hangmatten voor de hele familie. Allemaal verkrijgbaar in diverse kleuren, printjes en materialen. Er is voor iedereen een geschikte hangmat te vinden!