Hangmat in de woonkamer om lekker te loungen

Weergaven

Ruim jij jouw hangmat op zodra het najaar begint en je niet meer lekker buiten kan zitten? Niet nodig! Neem de hangmat gewoon mee naar binnen, zodat je daar heerlijk kan relaxen. Een hangmat in de woonkamer vreemd? Nee hoor. We zullen je het tegendeel bewijzen.


hangmat woonkamer tropilex

Manieren om een hangmat in de woonkamer op te hangen

Wanneer we je vertellen dat een hangmat ook super leuk staat voor in de woonkamer, dan kun je je daar misschien niet meteen een beeld bij vormen. Daarom geven we je een paar ideeën over hoe jij een hangmat een plekje kan geven in de woonkamer.


Perfect voor in de hoek van de woonkamer

Heb je een lege hoek in huis? Dat is de perfecte plek voor het ophangen van een hangmat. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag en kan je een hangmat gemakkelijk ophangen van muur tot muur. Het is helemaal super als je dan ook nog in de buurt van een raam ligt, dan kan je een paar zonnestralen meepakken terwijl je in de hangmat ligt.


Aan de palen in je woonkamer

Wanneer je een mooi landbouwhuis hebt of een ander groot huis, dan heb je wellicht van die typische houten balken in huis. Deze palen zijn enorm geschikt voor het ophangen van een hangmat! Het breekt op die manier lekker de ruimte en hij hangt niet gauw in de weg. Het fungeert zelfs bijna als een room divider.


Hangmat met standaard

Wil je niet in de muur boren of heb je geen geschikte palen in huis? Dan kan je ook gewoon gaan voor een hangmat met standaard. Ook deze hangmatten kun je prima in de woonkamer zetten. En ben je hem even zat? Dan berg je de hangmat gewoon op.


Tips voor een hangmat in de woonkamer

Wanneer je een hangmat ophangt in de woonkamer, dan denk je wellicht al gauw aan een bohemian/hippie achtige stijl. Maar niets is minder waar. Het is namelijk volledig afhankelijk van welke kleuren en aankleding jij kiest. We geven je een paar tips voor de styling.


Neem een klassieke hangmat

Wanneer je een hangmat in de woonkamer wilt ophangen, ga dan voor een klassieke hangmat zonder spreidstok. Indien je de hangmat dan niet gebruikt neemt deze veel minder ruimte in dan een hangmat met spreidstok.

Ook een heen klassieke hangmat meer uitstraling dan een outdoor / reis hangmat. Dit zorgt voor een hele andere sfeer in de woonkamer.


Ga voor een bijpassende kleur

Met de kleur bepaal je voor een groot deel de look and feel van een hangmat in de woonkamer. Met felle kleurtjes en printjes ga je meer naar de hippie stijl, terwijl je met een rustige kleur meer luxe uitstraalt. In de meeste gevallen is het aan te raden om een kleur te kiezen die past bij jouw huidige inrichting. Tenzij je een echte eyecatcher wilt.


Kleed de hangmat aan

Maak de hangmat af met een paar leuke kussens en een dekentje. Hierdoor lijkt het net alsof je gewoon een extra hangende bank in de woonkamer hebt. Een hele andere uitstraling dan gewoon een hangmat in de tuin.

Tropilex heeft voor alle hangmatten bijpassende kussens en dekentjes.


Oftewel met een beetje aankleding staat een hangmat heel goed in de woonkamer en heb jij een fijne plek om te relaxen. Ga jij een hangmat in de woonkamer zetten? Bekijk al onze hangmatten hier.

Gerelateerd