Zo kies je de juiste hangmat met staander

Weergaven

Je kunt wel een hangmat hebben, maar zonder de juiste ophangmethode kom je nergens. Voor veel mensen is het geen optie om een hangmat te bevestigen aan een muur of boom. De oplossing? Een hangmat met staander. Alleen dan is de vraag: hoe weet je nu welke standaard bij jouw hangmat past? Daar gaan we je bij helpen in dit artikel.


hangmat met staander tropilex

Wat voor hangmat wil je?

Allereerst is het natuurlijk de vraag: heb je al een hangmat of zoek je nog een hangmat? En als je er nog één zoekt: wat voor hangmat wil je? Het is namelijk tegenwoordig niet meer gewoon een hangmat. Je hebt compacte hangmatten, lichtgewicht hangmatten en hangmatten met extra draagkracht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende soorten stoffen, printjes en met of zonder spreidstok. Zorg dus eerst dat je weet wat voor hangmat je wilt, dan kan je daarna kijken wat voor standaard je nodig hebt.


Wat voor standaard heb je nodig?

Een hangmat met staander zorgt ervoor dat je opeens een stuk flexibeler bent. Een hangmat is opeens voor iedereen haalbaar geworden, want hij kan overal staan. Het is alleen wel belangrijk dat je goed kijkt naar de grootte en het materiaal. Dit maakt of kraakt jouw combinatie van hangmat met staander.


De juiste grootte

Wanneer je je afvraagt welk formaat standaard je nodig hebt voor jouw hangmat, dan is het belangrijk om eerste totale lengte van jouw hangmat te weten. Om hierachter te komen leg je de hangmat op de grond en meet je hem op. Let hierbij wel op dat je hem strak houdt!

Daarnaast is het ook belangrijk dat je jouw hangmat al eens volledig hebt uitgerekt. Een nieuwe hangmat kan namelijk nog zo’n 5 tot 15% langer worden. Zorg er daarom voor dat je de hangmat eerst ergens ophangt en er even in gaat liggen, voordat je een standaard gaat kopen. (Of koop meteen een combinatie van hangmat met staander.)


Jouw favoriete materiaal

Zodra je weet hoe groot jouw hangmat standaard moet zijn, kan je ook nog eens kiezen uit verschillende materialen. Het meest voorkomend is hout of metaal. Waarbij mensen meestal voor de looks van hout kiezen, welke je bovendien ook nog zelf naar wens kan beitsen of in de olie kan zetten. Maar metaal zorgt er daarentegen weer voor dat je de standaard makkelijk in en uit elkaar kan halen.


Een miskoop voorkomen? Ga voor een hangmat met staander

Heb je nog geen hangmat gekocht en ben je bang dat je de verkeerde standaard koopt? Ga dan voor een combinatie van hangmat met staander. Bij Tropilex adviseren we je onder iedere hangmat welke combinatie je kan maken met een standaard. En daarnaast hebben we ook complete sets samengesteld, bestaande uit een hangmat met staander. Zo voorkom je dat je een hangmat koopt, welke je niet meteen kan ophangen!