Hangmat op het balkon? Goed idee!

Weergaven

Wil je een fijne relaxplek creëren op het balkon, maar heb je te weinig ruimte voor een echte loungeset? Of wil je gewoon een keer wat anders dan ligstoelen? Neem dan een hangmat voor op het balkon! In dit artikel laten we je zien wat de voordelen zijn van een hangmat op het balkon én hoe je het mogelijk maakt om de hangmat op te hangen op het balkon.


hangmat balkon tropilex

De voordelen van een hangmat op het balkon

Veel mensen vinden het lastig om een echt gezellig zithoekje te maken op het balkon. In veel gevallen is er niet veel ruimte, waardoor een fatsoenlijke ligstoel al niet mogelijk is. Als je er dan al een paar stoelen kwijt kan, is het weer lastig om er iets gezelligs van te maken. Volgens ons heeft een hangmat alles in één.


Liggen én zitten

Waar een stoel of bank van je vraagt dat je rechtop zit en een ligbed enkel geschikt is voor liggen, is een hangmat geschikt voor liggen én zitten. Dit maakt een hangmat multifunctioneel op een balkon. Even relaxen in de zon? Dan ga je er lekker bij liggen. Liever zien wat er op straat allemaal gebeurt? In dat geval kan je prima in de hangmat zitten.


Brengt sfeer

Daarnaast brengt een hangmat ook sfeer met zich mee. Onze hangmatten zijn gemaakt van stoffen in diverse kleuren, waardoor er voor iedereen een bijpassende hangmat te vinden is. Of je nu van kleurrijk of juist een natuurlijke kleur houdt, we hebben het allemaal.


Flexibel inzetbaar

Bovendien is een hangmat ook flexibel inzetbaar. Als je een hangmat op het balkon wilt, hoeft dat helemaal niet te betekenen dat deze daar altijd moet hangen. Mits je een eenvoudig ophangsysteem gebruikt, kan je de hangmat makkelijk ophangen en weer opbergen. Zo kun je ook makkelijk ruimte maken voor stoelen, bijvoorbeeld wanneer je visite wilt ontvangen op het balkon.


Wat voor hangmat past op het balkon?

Dan is het natuurlijk de vraag: wat voor hangmat past op jouw balkon? Dat is volledig afhankelijk van de ruimte die jij beschikbaar hebt. Om je een beeld te geven: onze eenpersoonshangmatten hebben een totale lengte van 320 cm, waarvan het ligoppervlakte ongeveer 200 cm is.


Het ligt er ook maar net aan hoe je jouw hangmat wilt ophangen. Als deze jouw hele balkon mag bedekken, kan je het beste voor een zo groot mogelijke hangmat gaan. Want hoe meer doekoppervlak, hoe comfortabeler. En dan biedt dan hangmat ook nog een plaats aan meerdere personen. Dus meet vooral even jouw balkon op om te bekijken wat er mogelijk is.


Hoe kan ik mijn hangmat ophangen op het balkon?

Normaliter raden wij altijd aan om te gaan voor een hangmat standaard, wanneer je een hangmat wilt ophangen. Echter heeft onze meest flexibele standaard een onderstel van 162 cm lang en een totale lengte van 340 cm. Dit maakt dat de hangmat nogal wat ruimte nodig heeft om fatsoenlijk in de standaard te kunnen hangen.


Mocht jouw balkon te klein zijn voor een standaard, kijk dan eens naar andere manieren om jouw hangmat op te hangen. Wellicht is het hekwerk van jouw balkon hoog genoeg om een hangmat aan te bevestigen? En anders is het ook nog een optie om de hangmat te bevestigen aan het plafond (dan hangt hij vaak wel wat hoger) of kijk of het mogelijk is om palen op jouw balkon te plaatsen.


Te weinig ruimte voor een hangmat? Neem een hangstoel

Kom je na het lezen van dit artikel toch tot de conclusie dat een hangmat te groot is voor op jouw balkon? Kijk dan eens naar een hangstoel. Net zo comfortabel, maar toch een stuk compacter! Deze past namelijk ook prima in een hoekje op het balkon, waar een hangmat toch al gauw de hele oppervlakte bedekt.


Op zoek naar een hangmat voor op het balkon?

Wil jij graag een hangmat op jouw balkon en ben je benieuwd naar wat voor hangmatten wij in ons assortiment hebben? Bekijk dan al onze hangmatten hier.