Hangmat standaard inklapbaar – de enige optie voor een flexibele hangmat?

Weergaven

Ben je op zoek naar een hangmat standaard, met heb je het idee dat een hangmat standaard onhandig is? Bijvoorbeeld doordat deze te groot is om op te bergen? Heel logisch dat je op zoek gaat naar een inklapbare hangmat standaard. Wij geven je graag onze visie op hangmat standaarden.


Waarom de meeste hangmat standaarden niet inklapbaar zijn

Als je al even op internet aan het zoeken bent, heb je vast al wel gezien dat er vrijwel geen inklapbare hangmat standaarden zijn. Hier zijn twee belangrijke redenen voor met één doel: veiligheid.


hangmat standaard inklapbaar tropilex

Niet stabiel

Een inklapbare hangmat standaard is automatisch minder stabiel. De losse onderdelen kunnen bewegen, terwijl onderdelen die vast zitten dit niet kunnen. Vast onderdelen dragen daarom meer bij aan de stabiliteit en daarmee de draagkracht van een hangmat. Bij een inklapbare standaard zouden we nooit kunnen garanderen dat deze 160 tot 200 kg kan dragen, terwijl we dat bij onze huidige normale standaarden wel kunnen beloven.


Ongewenst inklappen voorkomen

Een inklapbare standaard is natuurlijk ideaal wanneer je een standaard wilt opbergen en op een later moment weer eenvoudig wilt neerzetten. Dat maakt de drempel lager om de hangmat in de tuin op te stellen. Maar het kan ook in jouw nadeel werken. Stel je voor dat de hangmat opeens inklapt terwijl je erin ligt? Dat is natuurlijk absoluut niet wenselijk, maar kan wel voorkomen als een hangmat standaard inklapbaar is. Enerzijds doordat de kans groter is dat je zelf een zekering vergeet of doordat een zekering op den duur slap wordt.


Een hangmat standaard met eenvoudige montage

Als jij op zoek bent naar een inklapbare hangmat standaard vanwege het gemak, wees dan niet teleurgesteld. Het is echt mogelijk om flexibel om te gaan met jouw hangmat en bijbehorende standaard. Bij Tropilex streven we er naar om de montage van jouw hangmat standaard zo eenvoudig mogelijk te maken.


Eenvoudige gebruiksaanwijzing

We dragen bij aan een eenvoudige montage met behulp van een visuele gebruiksaanwijzing. Met behulp van de plaatjes wordt het heel simpel om snel een hangmat in elkaar te zetten. En al helemaal als je voor onze meest makkelijke versie gaat. Bij de Easy standaard heb je zelfs geen gereedschap nodig!


In hoogte verstelbaar

Bovendien zijn al onze hangmat standaarden in hoogte verstelbaar. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse soorten hangmatten en verschillende type mensen. Je bepaalt zelf hoe hoog of hoe laag je wilt hangen.


Losse onderdelen zijn makkelijk op te bergen

Verder zijn ook de losse onderdelen van de hangmat standaard er voor gemaakt dat je het eenvoudig kunt opbergen. Een complete standaard is inderdaad vrij groot om even in de schuur te zetten. Maar de losse onderdelen hebben zoveel mogelijk dezelfde vormen, hierdoor bewaar je het makkelijk in een hoekje van je garage of schuur.

Bovendien zijn onze hangmat standaarden ook niet enorm zwaar. Een eenpersoonshangmat standaard weegt ongeveer 16 tot 20 kg. (De grotere standaarden zijn uiteraard wel zwaarder. Tot zo’n 27 kg.) Dit maakt het voor de meeste mensen mogelijk om zelf een hangmat standaard in elkaar te zetten en te verplaatsen naar de gewenste plek.


Op zoek naar een hangmat standaard?

Ben jij op zoek naar een flexibele hangmat standaard? Ons advies blijft: ga niet voor een hangmat standaard die inklapbaar is. Het is veel veiliger om voor een vaste standaard te gaan. Deze is robuuster en stabieler. Wat ook bijdraagt aan jouw ligcomfort. En bovendien is een normale hangmat standaard ook flexibel inzetbaar en eenvoudig te monteren.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons aanbod wat betreft hangmat standaarden? Je vindt al onze hangmat standaarden hier.