Hangmat als stoel gebruiken

Weergaven

Wie wel eens in een hangmat heeft gelegen weet het: een hangmat is heerlijk om in te liggen. Maar wist je dat je een hangmat ook als stoel kan gebruiken? In dit artikel geven we je inspiratie om een hangmat multifunctioneel in te zetten: als stoel en als ligplaats.


Een hangmat is multifunctioneel

We hebben het in de introductie al een beetje verklapt, maar een hangmat is multifunctioneel inzetbaar. Als ligplaats en als zitplaats. Op deze manier betrek je een hangmat gemakkelijker bij de algemene zithoek.


hangmat stoel tropilex

Functie als ligplaats

Het is natuurlijk algemeen bekend dat je in een hangmat lekker kunt liggen. En dat is in eerste instantie ook waar een hangmat voor gemaakt wordt. Het is een plek om te ontspannen en lekker te zonnen, lezen of te dutten.

Wist je dat je in een hangmat ook heel goed kan slapen? Niet voor niets hebben we ook outdoor hangmatten, welke geschikt zijn om de nacht in door te brengen. Bovendien zijn deze hangmatten gemaakt van extra licht materiaal, waardoor je deze makkelijk meeneemt op reis.


Hangmat als stoel

Toch leent een hangmat zich ook erg goed als zitplaats. Bij Tropilex hebben we namelijk hele stabiele hangmat standaarden. Deze zijn gemaakt van extra robuuste buizen, waardoor ze veel kunnen hebben. En we hebben daarnaast ook hangmatten met spreidstok die uit zichzelf open blijven hangen. Dit maakt dat de hangmat zich minder om jouw lichaam vouwt. Op deze manier kun je prima in een hangmat zitten in plaats van liggen.


Voor meerdere personen

Verder hebben we bij Tropilex ook extra grote hangmatten, waardoor je er met meerdere personen in kan zitten of liggen. Onze grootste hangmatten kunnen tot wel 200 kg dragen. Op deze manier kan je de hangmat bijna vergelijken met een bank. Wel is het hierbij belangrijk dat de hangmat hoog genoeg hangt, anders zit je bijna op de grond.


Hangmat als stoel, kan binnen én buiten

Nu je weet dat je een hangmat prima kan gebruiken als stoel, is het tijd om het te hebben over de plaats waar jij jouw hangmat neer gaat zetten. Een tipje van de sluier: een hangmat komt niet alleen buiten van pas.


Hangmat buiten

De meeste mensen zetten een hangmat buiten neer. Volkomen logisch, want een hangmat is heerlijk in de zomer. Je kunt relaxen in het zonnetje en lekker bruin worden. Of juist ontspannen een boek lezen in de schaduw. Dat geeft je meteen een heus vakantiegevoel. Wel is het belangrijk dat je een hangmat ’s nachts en in de winter opbergt. Een stoffen hangmat kan namelijk wel tegen een buitje, maar hij wordt er niet mooier op als je hem het hele jaar buiten laat hangen.

Overigens is een hangmat ook heel geschikt voor op een terras of balkon. Op deze manier maak je maximaal gebruik van de ruimte om lekker te loungen. Op veel balkons is het namelijk al lastig om een fijne ligstoel neer te zetten. Een hangmat geeft je dan het beste van beide werelden: een stoel en een ligplaats.


hangmat stoel tropilex

Hangmat binnen

Toch is een hangmat niet alleen geschikt voor buiten. In de winterperiode kun je hem prima mee naar binnen nemen. Of je kan er zelfs voor kiezen om standaard een hangmat binnen op te hangen. Het is een heerlijke relaxplek bijvoorbeeld voor het raam. Zo kun je de zonnestralen opvangen. Maar een hangmat kan je ook optisch gezien inzetten als roomdivider. Al hoeft een hangmat natuurlijk niet per se in de woonkamer te hangen. Het is ook een leuke toevoeging in een kinderkamer, slaapkamer of bijkamer.

Een hangmat is namelijk niet alleen een comfortabele plek, maar het draagt ook bij aan de sfeer in huis. Bij Tropilex hebben we diverse stijlen hangmatten: Colombiaans, Amerikaans en Mexicaans. Ze hebben allemaal hun eigen uitstraling. En daarnaast hebben we hangmatten in allerlei kleuren en printjes, waardoor je zelf kan bepalen wat past bij jou interieur. Wil je bijvoorbeeld een echte eyecatcher in huis halen? Of wil je de hangmat optisch laten verdwijnen in het interieur?


Geen ruimte voor een hangmat?

Denk je dat je te weinig ruimte hebt voor een hangmat? Weet dan dat je een hangmat ook zo kan bevestigen dat je hem ook zo weer kan opbergen. Bijvoorbeeld met behulp van een wandhaak, waar je de hangmat aan bevestigt met karabijnhaken. Of ga voor een hangmat standaard, deze kan je eenvoudig uit elkaar halen. Hierdoor hoeft jouw hangmat niet altijd aanwezig te zijn. Toch zal een hangmat altijd ongeveer 3,5 meter lengte in beslag nemen en daar moet je simpelweg wel ruimte voor hebben. Ook als je van plan bent om de hangmat tussentijds op te bergen.


Ga voor een hangstoel

Mocht je toch echt niet voldoende ruimte hebben voor een hangmat, dan is er ook nog een andere optie: de hangstoel. In het eerste opzicht heeft een hangstoel van Tropilex veel gelijkenissen met een hangmat. Je kunt er goed in relaxen en in sommige hangstoelen kan je ook bijna liggen. Toch is een hangstoel een stuk compacter dan een hangmat. Een eenpersoonshangstoel heeft ongeveer 1,15 meter breedte nodig. Daardoor kan een hangstoel ook prima in een hoekje op het balkon of in de kamer hangen. Wel is het zo dat je ook voor een hangstoel de juiste opties moet hebben voor het ophangen. Een hangstoel bevestig je namelijk aan een plafond of hang je aan een standaard.

En heb je toch iets meer ruimte, maar net niet voldoende ruimte voor een echte hangmat? Kijk dan eens bij onze brede hangstoelen. Er geldt namelijk altijd: hoe meer doekoppervlak, hoe comfortabeler.


Op zoek naar een hangmat als stoel?

Ben jij overtuigd van een hangmat voor binnen of buiten? En zie je het voordeel van het multifunctionele aspect; een hangmat als stoel en als ligplaats? Dan ben je bij Tropilex aan het juiste adres om jouw wens te vervullen. We hebben diverse hangmatten in ons assortiment. Van eenpersoonshangmatten tot familie hangmatten en van geprinte hangmatten tot natuurlijk gekleurde hangmatten. Zo is er voor iedereen een geschikte hangmat te vinden. Klik hier om al onze hangmatten te bekijken.

Gerelateerd