Zo kies je een hangmat voor buiten

Weergaven

Wanneer je op zoek gaat naar een buiten hangmat, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het doel van de hangmat en hoe je de hangmat buiten wilt ophangen. In dit artikel helpen we je op weg.


buiten hangmat tropilex

Wil je in de tuin relaxen of op reis?

In principe is iedere hangmat geschikt voor buiten, mits je de juiste maatregelen neemt bij slecht weer. Het is echter wel afhankelijk van jouw doeleinden, wat voor hangmat bij jou past. Wanneer je wilt reizen met de hangmat en daar ook in wilt slapen, kan je beter gaan voor een outdoor hangmat. Deze is gemaakt van parachutestof wat enerzijds licht is en anderzijds goed tegen diverse weersomstandigheden kan. Maar wanneer je lekker wilt ontspannen in de tuin, dan kan je beter voor een comfortabele zachte hangmat gaan.


Daarnaast is het ook goed om te bepalen hoe groot de hangmat moet zijn. Hoeveel ruimte heb je in de tuin? En wil je een hangmat voor één persoon of wil je er samen met jouw partner in kunnen liggen?


Hoe wil je de hangmat buiten ophangen?

Daarnaast zal je jezelf de vraag moeten stellen hoe je de hangmat buiten wilt gaan ophangen. Zo kan je ervoor kiezen om de hangmat op te hangen aan een boom, paal of muur. Maar niet iedereen heeft geschikte objecten in zijn tuin staan. In dat geval kan je ook gaan voor een hangmatstandaard. Op deze manier kan je overal in de tuin relaxen en heb je ook meer bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld wanneer je in de schaduw of juist graag in de zon wilt liggen.


Accessoires voor een buiten hangmat

Als je buiten een hangmat wilt ophangen, dan doe je dit waarschijnlijk met de reden: lekker kunnen relaxen of zonnen. Maar wist je ook dat er allerlei accessoires zijn die het buiten relaxen in de hangmat nog comfortabeler maken? Denk aan een bijzettafeltje welke je in de grond kan prikken. Ideaal voor een glas met drinken of een boek om te lezen.


Of wat denk je van een kussentje voor in de hangmat of een ‘Utility Pocket’ om jouw belangrijke spullen binnen handbereik te houden? En daarnaast kan een hangmat sleeve ook heel handig zijn, wanneer jouw hangmat de hele zomer buiten staat. Deze kun je om de hangmat heen trekken, zodat deze beschermd wordt tegen invloeden van het weer.


Maar in de eerste plaats heb je natuurlijk de hangmat nodig. Bekijk hier al onze comfortabele hangmatten voor buiten.