Een hangmat voor de hele familie? Neem een XXL hangmat

Weergaven

Wanneer je op zoek bent naar een hangmat voor de hele familie, dan zouden wij je altijd aanraden om te gaan voor een XXL hangmat. Mits je er de ruimte voor hebt natuurlijk. Vraag je je af wat een XXL hangmat is? Lees dan zeker even verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over.


Wat is een XXL hangmat?

De naam zegt het natuurlijk al. Een XXL hangmat is een extra grote hangmat. Bij Tropilex hebben we eenpersoons- en tweepersoonshangmatten, maar ook heuse familie hangmatten. En dat zijn onze XXL hangmatten. Deze staan er ook om bekend dat ze extra veel gewicht kunnen dragen: zo’n 160 tot 200 kg.


xxl hangmat tropilex

Welke soorten familie hangmatten zijn er?

We splitsen onze familie hangmatten op in drie soorten: Colombiaans, Amerikaans en Mexicaans. We laten je graag zien wat het verschil is.


Colombiaans

Bijna al onze hangmatten zijn Colombiaans. Dit is dan ook een echte klassieker: de hangmat zoals je hem kent. De hangmat is zo gemaakt dat je er comfortabel in kan liggen en er niet snel uit zal rollen. Het doek vouwt namelijk om je heen. In een Colombiaanse hangmat lig je wat schuin en om in de hangmat te komen, houd je hem open met je eigen lichaam. Dit zijn de meest sterke hangmatten, waarvan sommige wel tot 200 kg kunnen dragen.


Amerikaans

Daarnaast hebben we ook Amerikaanse hangmatten. Deze XXL hangmatten herken je aan een combinatie van een hangmat met spreidstok en het gewatteerde doek. Amerikanen staan immers bekend om hun liefde voor luxe, vandaar ook dat hun hangmatten exact zo ontworpen zijn: extra groot, stevig en comfortabel. Deze hangmatten komen dan ook niet voor niets met een kussentje. Bovendien kan een echte Vegas hangmat zeker 180 kg dragen.


Mexicaans

Een andere echte eyecatcher is de Mexicaanse hangmat. Deze XXL hangmat wordt gemaakt van enorm veel gevlochten draden. Dit is vooral fijn tijdens warme zomers, want het zweet vrijwel niet! En ondanks dat het er wellicht niet comfortabel uitziet, is een Mexicaanse hangmat ook echt comfortabel om in te liggen. Dit komt doordat het weefsel wordt gevlochten in plaats van geknoopt. In de praktijk is het materiaal zelfs zachter dan katoen! En ook deze hangmat kan aardig wat gewicht dragen. Tot wel 160 kg.


Op zoek naar een XXL hangmat?

Ben je op zoek naar een hangmat voor het hele gezin? En wil je graag met meerdere personen in een hangmat kunnen liggen? Dan moet je zeker op zoek gaan naar een XXL hangmat. Bekijk al onze familie hangmatten hier.