Op reis? Neem een lichtgewicht hangmat mee

Weergaven

Wanneer je een verre reis gaat maken of gaat backpacken, kan het ideaal zijn om een lichtgewicht hangmat mee te nemen. Op deze manier heb je altijd een slaapplek bij de hand. Vraag je je af wat een lichtgewicht hangmat precies is en wat de voordelen zijn? In dit artikel leggen we het je uit.


lichtgewicht hangmat tropilex

Wat is een lichtgewicht hangmat?

Een lichtgewicht hangmat wordt zo ontwikkeld dat deze -de naam zegt het al- extra licht is in gewicht. Nu zijn onze normale hangmatten ook niet erg zwaar (zo’n 1,7 kg), maar een lichtgewicht hangmat is toch een stuk lichter. Deze speciale reishangmatten wegen namelijk maar 700 gram. En dat terwijl je niet inlevert op de kwaliteit.


Waar wordt een lichtgewicht hangmat van gemaakt?

Onze normale hangmatten worden gemaakt uit een combinatie van katoen en polyester. Dat is echter niet haalbaar bij een lichtgewicht hangmat. Dan vraag je je misschien af: welke stof is wel licht én sterk genoeg? Onze reishangmatten worden gemaakt van parachutestof.

Gezien deze stof sterk genoeg is om iemand vanuit een vliegtuig veilig te laten landen, is deze stof ook stevig genoeg om een mens te dragen gedurende de nacht. Bovendien wordt de stof ook nog eens extra gezekerd doordat de randen dubbel gestikt worden. Dit zorgt voor nog meer stevigheid.Deze speciale hangmatten kunnen dan ook gerust 120 kg dragen.


Wat zijn de overige voordelen van een lichtgewicht hangmat?

Toch is het lichte gewicht van deze hangmatten niet het enige voordeel. Doordat de stof zo licht én dun is, kun je de hangmat ook heel dun opvouwen. Dit maakt dat je de hangmat makkelijk mee kan nemen. Hij past in iedere koffer en tas! Maar de lichtgewicht hangmat komt ook met een opbergzakje voorzien van kliksysteem. Hierdoor kan je hem ook eenvoudig aan je backpack vastmaken.

Verder worden onze reishangmatten ook nog eens geleverd met een ophangsysteem: onze speciale Tree-Strap. Dit koord maakt het mogelijk om jouw lichtgewicht hangmat eenvoudig te bevestigen aan een boom. Het enige wat je moet doen is het koord om de boom slaan en aan de hangmat bevestigen. Simpel toch?


Op zoek naar een lichtgewicht hangmat?

Ben jij op zoek naar een hangmat die je eenvoudig mee kan nemen en kan opbergen? Dan is een lichtgewicht hangmat echt wat voor jou. Bij Tropilex hebben we diverse lichte hangmatten. Neem dan ook zeker eens een kijkje bij onze outdoor hangmatten.