Staande hangmat in de tuin

Weergaven

Niet iedereen heeft even veel ruimte en mogelijkheden in de tuin. Hierdoor is het ook niet voor iedereen even makkelijk om een hangmat op te hangen. Weet je niet goed waar jij jouw hangmat aan zou moeten bevestigen? Ga dan voor een staande hangmat. We laten je in dit artikel zien wat voor voordelen dat biedt.


Wat is een staande hangmat?

Een staande hangmat is een hangmat die je ophangt in een speciaal ophangsysteem. Op deze manier staat de hangmat letterlijk op de grond. Op deze manier ben je niet afhankelijk van geschikte muren, palen of bomen. En dat zorgt er ook voor dat jouw hangmat overal een plekje kan krijgen, zelfs binnen mocht je dat willen. Dit maakt het plaatsen van een hangmat voor veel mensen een stuk makkelijker.


staande hangmat tropilex

Mogelijkheden voor het ophangen van een staande hangmat

Nu je weet wat een staande hangmat is, wil je waarschijnlijk ook weten welke mogelijkheden je hebt als je gaat voor een staande hangmat. In principe werkt ieder ophangsysteem van Tropilex hetzelfde, als het gaat om ophangen. Maar we hebben wel verschillende varianten, qua standaarden.


Houten ophangsysteem

Bij Tropilex hebben we houten hangmat standaarden, welke worden gemaakt van FSC® gecertificeerd hout uit Scandinavië. Een houten standaard is altijd goed. Het staat goed in iedere tuin en het heeft een natuurlijke, maar toch ook sierlijke uitstraling. Bovendien draagt geïmpregneerd hout ook bij aan de levensduur van de hangmat.


Overigens kun je de standaard ook zelf nog van extra beits of olie voorzien. Op deze manier kan je zelf de kleurtint van het hout bepalen, zodat hij helemaal aansluit bij jouw wensen.


Metalen hangmatstandaard

Als het gaat om een staande hangmat met metalen standaard, dan hebben we twee varianten. Een versie met een hoekige vorm, die je makkelijk in en uit elkaar kan halen. En een zeer robuuste variant die bestaat uit een ronde boog. De robuuste versie is voorzien van buizen met een extra grote diameter en een speciale constructie, wat zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht.


Ben jij op zoek naar een staande hangmat?

Wanneer je kiest voor een staande hangmat, is het vooral belangrijk dat je de juiste standaard koopt. Dit is namelijk afhankelijk van de totale lengte van de hangmat. Wanneer je een nieuwe hangmat aanschaft, rekt deze nog 5 tot 15% uit. Pas daarna kan je goed bepalen welke standaard past bij jouw hangmat. Maar wanneer je het in één keer goed wilt doen, dan kan je ook een kijkje nemen bij onze sets met staande hangmatten.