Nadelen van zelf een hangmat standaard maken

Weergaven

Op internet zijn diverse handleidingen te vinden om zelf een hangmat standaard te maken. Toch zijn er een aantal redenen waarom wij het afraden om zelf een hangmat standaard te maken. In dit artikel geven we je de nadelen van zelf een hangmat standaard maken.


Waarom wij het niet aanraden om zelf een hangmat standaard te maken

Het klinkt leuk: zelf een hangmat standaard maken. Toch is het in de meeste gevallen niet aan te raden. We geven je deze redenen niet, omdat we zo graag onze eigen standaarden verkopen. Maar vooral vanuit het oogpunt van jouw eigen veiligheid.


hangmat standaard maken tropilex

Niet makkelijk op te bergen

In de eerste plaats is een zelfgemaakte hangmat standaard vaak niet makkelijk op te bergen. Hoewel dit bij een gekochte standaard ook niet altijd het geval is, zijn deze er toch vaker op gemaakt om ze ook op te kunnen bergen. Een zelfgemaakte standaard zal je al gauw weer helemaal uit elkaar moeten schroeven.


Grote kans op fouten

Ten tweede is ook de kans op fouten in jouw constructie groter. Het is heel makkelijk om op internet een handleiding te zoeken en er achteraf achter te komen dat jouw hangmat toch een hogere ophanghoogte vraagt. Zelf een hangmat constructie maken vraagt echt om opperste concentratie en precisiewerk. Het moet exact kloppen, anders werkt het niet.


Ongeschikte constructies

Kant-en-klare hangmat standaarden zijn gemaakt op basis van bewezen constructies. Ze zijn volledig uitgedacht van het hangen in de hangmat tot het opbergen van de hangmat standaard. Met een zelfgemaakte standaard loop je het risico dat de constructie toch niet helemaal lekker uitkomt. En dat gaat ten koste van het ligcomfort.


Goedkoop is duurkoop

En in veel gevallen lijkt het in eerste instantie goedkoper om zelf een hangmat oplossing in elkaar te knutselen. Maar in de praktijk blijkt vaak dat goedkoop duurkoop is. Zodra de constructie niet blijkt te kloppen, kan je opnieuw beginnen. En om goedkoper uit te zijn, gebruik je vaak ook goedkopere materialen. De vraag is echter of deze ook net zo duurzaam zijn als de materialen die een producent gebruikt.


Een hangmat standaard kopen

Door al deze nadelen zijn wij groot voorstander van de kant-en-klare hangmat standaard. Hierbij weet je zeker dat deze veilig zijn en voldoende draagkracht hebben. Daarnaast zijn deze er ook op gemaakt dat je de standaard eenvoudig zelf in elkaar kan zetten. (En weer uit elkaar kan halen.) Bovendien weet je ook zeker dat jouw hangmat in de standaard past als je in één keer een combinatie bestelt. Hierdoor hoef je niet in te leveren op het ligcomfort. Tot slot worden de standaarden gemaakt op basis van duurzaamheid. Ze gaan gerust jaren mee!

En wil je graag zelf een hangmat standaard maken, zodat je hem een persoonlijke touch mee kan geven? Dat kan ook bij een kant-en-klare standaard. Vooral als je gaat voor een houten standaard, want deze kan je zelf nog eens beitsen of in de olie zetten. Op deze manier maak je hem volledig naar eigen wens.


Hoe zet je een hangmat standaard in elkaar?

Ben je overtuigd van een kant-en-klare standaard, maar vraag je je af hoe je deze standaard in elkaar moet zetten? Zelf een hangmat standaard maken is niet moeilijk. Bij Tropilex komen al onze hangmat standaarden met een uitgebreide gebruiksaanwijzing, voorzien van plaatjes. Maar in de basis komt het neer op het in elkaar schuiven van de buizen (of het op elkaar schroeven van de houten onderdelen) en het bevestigen van de hangmat met touwen of kettingen. Hierdoor staat jouw standaard binnen no-time en kan je daarna lekker relaxen in de hangmat!

Gerelateerd