Zo kies je een hangstoel met statief

Weergaven

Wil jij graag een hangstoel om lekker in te relaxen? Gelijk heb je! Je hebt alleen wel een manier nodig om hem op te hangen. Dat kan natuurlijk aan het plafond of aan een boom. Maar ga je voor een veilige en praktische oplossing? Dan kies je een hangstoel met statief. In dit artikel helpen we je op weg om de juiste combinatie van hangstoel en statief te maken.


hangstoel statief tropilex

In 3 stappen naar een hangstoel met statief

Wanneer je op zoek gaat naar een hangstoel met statief, moet je jezelf drie vragen stellen. Daarna weet je exact wat voor hangstoelstandaard je nodig hebt.


Welke hangstoel kies je?

In de eerste plaats heb je natuurlijk een hangstoel nodig om op te hangen. Het is afhankelijk van de stoel, welke standaard geschikt is. Kijk daarom eerst eens naar jouw wensen rondom een hangstoel: wil je een hangstoel die extra groot is of juist een compacte hangstoel? En welke eisen heeft deze stoel als het gaat om het ophangsysteem?


Welke hangstoelstandaard wil je?

Zodra je helder hebt welke hangstoel je wilt (of er al een hebt), is het goed om te kijken naar wat er mogelijk is qua standaarden. Hierbij zijn twee punten van belang: de afmeting en het materiaal.


Bepaal de afmeting

De afmeting van de standaard is afhankelijk van de afmeting van de stoel. Als je al een hangstoel hebt, is het belangrijk om deze strak te trekken en daarna de totale lengte van de stoel op te meten. Tel hier de afstand vanaf de grond bij op en je weet precies wat voor hoogte je nodig hebt.


Maar let wel op, want een nieuwe hangstoel moet je eerst uitrekken. De stof van een nieuwe hangstoel rekt namelijk nog zo’n 5 tot 15% verder uit. Hang hem daarom eerst ergens op en ga er een tijdje in zitten. Daarna heeft de hangstoel de juiste lengte.


Kies het materiaal

Daarna is het de vraag welk materiaal je wilt voor jouw hangstoel. In veel gevallen kan je kiezen uit hout of metaal. Een houten standaard staat mooi en luxueus in iedere ruimte. Bovendien kan je deze zelf naar wens afmaken door hem nog eens te beitsen of in de olie te zetten. Maar een metalen standaard is ook zeker het overwegen waard. Deze zet je namelijk heel makkelijk in en uit elkaar, terwijl het wel een robuuste en stabiele standaard is. Ook beschadigt metaal niet gauw.


Hangstoel met statief bij Tropilex

Heb je nog geen hangstoel en geen hangstoelstandaard? Dan willen we je van harte aanraden om in één keer de juiste combinatie te maken: een hangstoel met statief. Wij geven bij ieder product aan welke combinaties passend zijn. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en de stoel in de standaard past. Ben je nieuwsgierig naar al onze hangstoelen met statief? Bekijk onze hangstoelen hier.