Alles over TropilexWij zijn Tropilex

En we vinden dat iedereen meer moet ontspannen


Door in een hangmat te ontspannen krijg je gratis een minivakantie!

Tropilex produceert prachtige hangmatten en hangstoelen. Wij geven er de voorkeur aan om zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren.Handgeweven hangmatten

Hangmatten en hangstoelen van Tropilex worden met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmat-wevers in Colombia, Brazilië en India. Het is een groot genoegen om met deze bedrijven samen te werken voor het ontwerpen en produceren van de Tropilex-hangmatten en -hangstoelen.

We houden de productie van ons Tropilex-assortiment zo nauw mogelijk in de gaten. We bezoeken zelf de fabrieken, letten op de arbeidsomstandigheden en onderwerpen de kwaliteit aan een dubbele controle.

We proberen zo goed mogelijk uit te zoeken waar de grondstoffen vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gewonnen. We kunnen niet overal en altijd een verschil maken, maar niets doen is geen optie. Wij zorgen ervoor dat je met een goed gevoel kunt ontspannen in je nieuwe hangmat of hangstoel van Tropilex!
Het verhaal van de hangmatten van TropilexTropilex Beloftes

Ontspan met een goed gevoel!


1% For The Planet

Als trots lid van 1% For The Planet doneert Tropilex minimaal 1% van de jaarlijkse omzet ter ondersteuning van non-profit-milieuorganisaties.

Door ons lidmaatschap van 1% For The Planet draagt Tropilex bij tot verschillenden non-profit-milieuorganisaties die fantastisch bezig zijn met het aanpakken van belangrijke milieu- en duurzaamheidsproblemen. Lees meer en doe mee.
Oeko-Tex ®

Oeko-Tex® behoort tot 's werelds toonaangevende certificering voor textiel. De criteria voor Oeko-Tex® 100 zijn strenger dan de wettelijke bepalingen en hebben specifiek betrekking op de inhoud van chemicaliën. De lijst met de van toepassing zijnde chemicaliën wordt regelmatig bijgewerkt en aangepast.

Onze Oeko-Tex® 100 gecertificeerde producten zijn herkenbaar aan de Oeko-Tex® vermelding in de productspecificaties.
FSC® gecertificeerd

Het hout dat we gebruiken voor onze hangmatten en hangstoelstandaarden is FSC® gecertificeerd. De FSC-certificering wordt aanzien als de gouden standaard voor het oogsten van hout uit bossen die op een verantwoorde, sociaal duurzame en milieubewuste wijze worden beheerd, maar toch economisch levensvatbaar zijn.

De FSC®-organisatie draagt zorg voor onze bossen en zij die ervan afhankelijk zijn en doen dit door bescherming te bieden aan plant- en diersoorten, de rechten van inheemse volken, de veiligheid van bosbouwers en nog veel meer.

Onze FSC®-gecertificeerde producten kunnen worden erkend door de FSC® vermelding in de productspecificaties.
Milieuvriendelijke verpakking

We proberen onze producten milieuvriendelijk te verpakken in reeds gebruikte dozen en we hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal!

Spijtig genoeg is dit niet altijd mogelijk. Toch zijn alle verpakkingen en al het papier dat we gebruiken, gemaakt van FSC-gecertificeerd papier of van gerecycled papier.
CO2-neutrale verzending

Wij verzenden CO2-neutraal met onze verzendpartner DPD.
Hangmatten en hangstoelen van Tropilex